Koliko dugo kuhati repu? Provjerite vremena kuhanja za različite recepte

Čini se da je lista korisnih svojstava cikle bezbrojna. Donedavno su se najčešće nalazile kao dodatak večeri, sada se repa sve više cijeni. Vjeruje se da tjedno mogu uspješno zamijeniti dio mesnih obroka. S ovim povrćem postoji samo jedan problem - kuhanje traje prilično dugo. Doznajte koliko dugo treba servirati crvenu ciklu u različitim jelima.

Za više savjeta i informacija ovdje pogledajte i članke o cikli .

Koliko dugo kuhati repu? Provjerite vremena kuhanja za različite recepte

Kako kuhati repu?

Kuhanje cikle - izbor povrća

Jela od cikle su vrlo različita. Neki od povrća trebaju biti malo tvrđi, dok drugi trebaju mekano, čak i prekuhano povrće. Sve ovisi o tome što ćete s njima raditi - stavite ih u staklenke, poslužite kao prilog, izmiksajte ili od njih pripremite kotlete. Količina vremena za kuhanje cikle ovisi o vrsti jela.

Veliki, obrasli gomolji mogu kuhati i do nekoliko sati. Stoga ih za kuhanje narežite na manje komade. To je tvrdo povrće, a što su manje kriške pripremite, brže će se kuhati. Ako imate jela za koja morate ciklu skuhati cijelu, odaberite one manje.

Kako kuhati repu - nekoliko pravila

Međutim, postoje neka uobičajena pravila za kuhanje cikle u svim slučajevima. Nije tako lako kako se čini. Kako kuhati repu tako da bude čvrsta, intenzivno crvena i dobra? Prije svega, treba ih temeljito pročišćavati kako bi se riješili nečistoća i sredstava za zaštitu bilja s kože. Cikla se skuha u ljusci, lakše se guli nakon kuhanja. Povrće treba preliti hladnom vodom - inače može izgubiti boju i u početku se kuhati na jakoj vatri, koju treba smanjiti nakon što voda počne kipjeti.

Za kuhanje vrijedi dodati sol, ocat ili limunsku kiselinu, koja će zadržati intenzivnu boju. Kad provjeravate je li cikla mekana, nemojte je bockati, jer će početi puštati sok, a najvažnije je da je ima što više.

Ciklu možete brzo ohladiti prelijevajući je hladnom vodom. Odmah operite lonac u kojem su kuhali kako biste se riješili promjene boje iznutra. Kuhanu repu možete hladiti u hladnjaku nekoliko dana ili zamrznuti - bit će savršena za juhe. Imate li puno cikle i tražite li drugu inspiraciju? Pogledajte i ovaj članak s receptom za zdravstveno ukiseljenu repu .

Koliko dugo kuhati repu za različita jela

Cikla u staklenkama - vrijeme kuhanja

Cikla za ciklu kuha se u velikom loncu, prelijevajući je hladnom vodom dok ne pokrije. Treba im dodati dvije žlice procijeđenog limunovog soka i spremni ste za kuhanje. U tom se slučaju ne dodaje sol ili papar, a jelo se začinjava tek nakon ribanja cikle.

Cikla za staklenke ne smije biti premekana kako se ne bi prekuhala kad se staklenke pasteriziraju ili pretvrdo naribati. Nakon 40 minuta kuhanja možete provjeriti jesu li dobri - bit će spremni kad se koža trlja žlicom kad se skine. Treba imati na umu da se mlada cikla kuha puno kraće od stare. U tom slučaju vrijeme kuhanja može biti i do 20 minuta duže.

Crvena cikla za salatu i druga jela od cikle

Ako ćete raditi salatu od crvene cikle, trebale bi biti malo čvršće da postanu hrskave i dobro se slažu s ostalim sastojcima u jelu. Stoga je vrijeme kuhanja nešto kraće - traje oko 30 minuta. Isto vrijedi i za carpaccio od cikle - kuha se kraće, tako da se može prikladno izrezati na tanke ploške.

Najzanimljiviji kuhinjski pribor - provjerite cijene!

To nije slučaj ako ćete raditi ukusna jela od cikle, poput vegetarijanskih kotleta. U tom ih slučaju kuhajte otprilike 10-15 minuta duže, tako da budu mekani i mogu se lako miješati.

Učinite isto ako želite djetetu skuhati ciklu i napraviti pire juhu. U ovom slučaju, međutim, uklonite kožicu, pogotovo ako ste repu kupili u trgovini i ne znate njihov izvor. Na koži najčešće ostane puno pesticida i pesticida, pa ih je vrijedno ukloniti prije nego što ih date svojoj bebi.

Boršč od crvene cikle - vrijeme kuhanja

Mnogi ljudi kuhaju boršu od cikle bacajući sve povrće zajedno. Međutim, vrijedi znati da se cikla ne smije kuhati s drugim povrćem, već odvojeno. To možete učiniti na dva načina - skuhajte malu ciklu, a zatim je narežite, a veće narežite na kockice.

Koliko dugo kuhati repu? Provjerite vremena kuhanja za različite recepte

Nakon kuhanja ciklu brzo ohladite (na primjer, tako da je nekoliko puta prelijete hladnom vodom) i dodajte u već pripremljeni boršč. Sve što trebate je neko vrijeme kuhati, odmah će pustiti sok, a juha će postati crvena. Kiseli boršč s limunovim sokom da mu da lijepu boju.

Kako brzo skuhati repu?

Koliko dugo kuhati repu u loncu pod pritiskom

Međutim, postoji nekoliko načina za brže kuhanje cikle. To možete učiniti u loncu pod pritiskom. Načelo rada je vrlo jednostavno - to je zapečaćena posuda s vrlo visokim pritiskom. Zahvaljujući tome, sve se kuha puno brže, uključujući meso i tvrdo povrće poput cikle.

Vrijeme kuhanja cijele cikle je maksimalno 35 minuta. Međutim, ako ih narežete na kriške ili kockice, možda će vam biti potrebno oko 20 minuta. Ovo je najbolji način za brzo pripremanje zdrave večere. Tlačna šporetna repa prikladna je za mnoge primjene. Od njih možete napraviti salatu ili ih skuhati zajedno s mesom i krumpirom - slasno varivo je spremno.

Cikla na pari

Tradicionalno kuhanje cikle na pari traje malo duže. Ovo je izvrsno rješenje, jer ovako pripremljeno povrće ima više vitamina i minerala od onog kuhanog u vodi. Na ovaj način možete pripremiti ciklu na pari savršenu za salate, na primjer s rikolom i kozjim sirom ili fetom.

Za kuhanje na pari cikla mora biti narezana na debljine oko 1,5 cm. Zatim ih raširite na pari, nemojte ih još posuti solju ili paprom. Vrijeme kuhanja je približno 25 minuta. Tada su al dente , ugodno hrskavi i jednostavno ukusni. Možete odmah pripremiti cijelu večeru - meso ili ribu stavite na donji kat sopare, ciklu na sredinu, a mrkvu, brokulu ili sve što želite na vrh. A sada - koristan obrok za cijelu obitelj je spreman.