Najbolji recepti štednjaka za šunku korak po korak - praktični vodič

Izrada domaćeg mesa je sjajna ideja. Zahvaljujući tome možete uživati ​​u okusu zaista zdravog, aromatičnog mesa. Ako ih sami pripremite, možete biti sigurni da u njemu nema nepotrebnih kemikalija. Saznajte o najboljim receptima i pogledajte koja je šunka u aparatu za šunku najbolja za vas.

Ako tražite još savjeta i nadahnuća, pogledajte i ovdje prikupljene članke o mesu i mesu.

Najbolji recepti štednjaka za šunku korak po korak - praktični vodič

Meso šunke - savjeti i savjeti

Šunka sa šporetom za šunku - prednosti i nedostaci

Šunka u šporetu za šunku ima zaista nevjerojatan okus. Značajno se razlikuje od prodajnog hladnog mesa, jer je nježnije, puno sočnije i nadasve puno zdravije. Štednjak za šunku ne sadrži nikakve dodatne ili štetne sastojke. Dodajete samo začine, malo želatine i malo izliječene soli. Osušena ili marinirana šunka prikladna je za šporet za šunku.

Proizvodi za kuhanje šunke također se pripremaju prilično brzo. Nije liječenje šunke koja traje barem nekoliko dana, ili pušenje, što zahtijeva vrijeme i zahtijeva strpljenje. Zapravo priprema mesa traje samo minutu, a samo kuhanje traje oko 2 sata. Štednjaci se razlikuju po veličini, ali najčešće u njih može stati oko 1 kg mesa. Zahvaljujući tome možete brzo stvoriti dio ukusne kobasice za cijelu obitelj. Štednjak se nekoliko dana dobro drži u hladnjaku. Kao što vidite, tradicionalno pečena šunka nije jedina opcija. Pogledajte i ovdje prikupljene članke o vrtnim pušnicama .

Kako pripremiti meso iz šporeta za šunku? Savjeti

Savršeni recept ne postoji. Ali zahvaljujući tome možete slobodno eksperimentirati i pronaći opciju koja je savršena za vas. Prvi korak je mariniranje mesa. Recepti za marinadu mogu biti vrlo različiti, najčešće se koriste začini i začinsko bilje, sol i češnjak. Vrijeme starenja u marinadi različito je za različite vrste mesa. Međutim, šunka u šporetu za šunku priprema se na sličan način, kuhanje i kuhanje potpuno su jednaki.

Štednjak za šunku je uređaj izrađen od čelika ili plastike koji vrije u loncu. Komadi mesa se stapaju pod utjecajem temperature i pritiska. Stoga recepti pokazuju da meso treba jako čvrsto umutiti, posebno ako meso od šunke pripremate narezano na komade. Režu se na manje ili veće komade (najviše 3 cm kocke), a zatim prešaju u šporetu za šunku. Svaki je uređaj opremljen klipom koji pritišće meso kako bi bilo što čvršće.

Preporučuje se za domaće meso!

Šunku u šporetu za šunku treba staviti u lonac na štednjak. Kuhati treba na temperaturi od 70 do 90 Celzijevih stupnjeva. Treba redovito provjeravati temperaturu. Šunka u štednjaku trebala bi se kuhati oko 2 sata, ponekad i malo duže. Sve ovisi o veličini i vrsti mesa. Na primjer, svinjska šunka ili slanina kuhaju se u štednjaku za šunku 10 minuta za svaki centimetar promjera mesa.

Ne samo šunka iz šporeta za šunku

Mnogo vrsta mesa možete pripremiti u šporetu za šunku. Naravno, svinjska ili goveđa šunka tu najčešće završe, ali možete probati i druge vrste. Štednjak za šunku pruža vam priliku da pripremite široku paletu nareska. Naći ćete recepte za kuhače šunke za meso za ručak ili valjanu slaninu. Ili će vas možda zanimati i članak o malim vrtnim pušnicama ?

Šunka od peradi, poput pureće ili pileće šunke, također je izvrsna opcija. Ovdje meso od nogu najbolje djeluje, jer su grudi možda malo presuhe. Izvrsni proizvodi za kuhanje šunke također su svinjski vrat, rame, pečenica, u njemu čak možete pripremiti i rebra. Ispod su najbolji recepti za meso sa šunkom. Pečena šunka i ostalo tradicionalno meso suočeni su s ozbiljnom konkurencijom.

Šunka u šporetu za šunku - najbolji recept

Recept za šunku u tvornici šunke: sastojci

Ako mislite da je pečena šunka najbolja, onda ovo još niste probali. Šunka u šporetu za šunku je sočnija i nježnija. Može se pripremiti na dva načina - narezan ili cjelovit. Sve ovisi o tome koji komad mesa kupujete. Recept je vrlo jednostavan. Trebate samo:

Najbolji recepti štednjaka za šunku korak po korak - praktični vodič

 • oko 1,2 kg svinjske šunke,
 • oko 20 g soli kiselih krastavaca,
 • cilantro,
 • prstohvat papra,
 • 2 češnja češnjaka.

Umjesto cilantra, možete dodati malo mažurana, tada će šunka imati nježan, tradicionalniji okus. Ako ćete meso rezati na komade, obavezno dodajte žličicu želatine. Očišćenu šunku nije potrebno prethodno marinirati.

Svinjska šunka - priprema

Recept za marinadu vrlo je jednostavan i ne oduzima vam vrijeme. Međutim, meso treba pripremiti malo ranije kako bi moglo ostati u hladnjaku najmanje 12 sati.

 1. Pripremite meso. Operite ih, odrežite masne dijelove, hrskavicu i membrane. Moguće sitno nasjeckati.
 2. Ukiseljenu sol utrljajte u meso. Masirajte dugo, a zatim dodajte začine i papar.
 3. Stavite u hladnjak na najmanje 12 sati, možete.
 4. Stavite šunku u šporet za šunku, čvrsto je tapkajući i pritiskajući tako da unutra nema zraka. Šunku u metalnom štednjaku za šunku treba pripremiti u odgovarajućim vrećicama za kobasice.
 5. Stavite šporet za šunku u lonac. Kuhanje bi trebalo trajati oko 2 sata i 20 minuta. Temperatura vode ne smije prelaziti 80 Celzijevih stupnjeva.

Ovako pripremljena šunka vrlo je ukusna i sočna. Nakon kuhanja ohladite ga i stavite u hladnjak. U hladnjaku će se držati 3-4 dana.

Recepti za suhomesnate proizvode

Šunka od peradi s puretinom ili piletinom

Recept za pripremu nareska u šporetu za šunku vrlo je sličan. Razlika je samo u načinu pripreme marinade, a recepte je lako izmijeniti. Šunka od peradi može se raditi od pureće noge ili od mesa pilećih nogu.

Najbolji recepti štednjaka za šunku korak po korak - praktični vodič

 • 1 kg mesa,
 • 3 češnja češnjaka,
 • 1 žlica timijana, mažurana i peršina,
 • ½ žličica mljevene paprike
 • izliječena sol oko 20 g,
 • 100 ml vode,
 • 2 žličice želatine.

Marinada se priprema malo drugačije nego u prethodnom receptu. Prvo narežite meso, a zatim ga pomiješajte s ukiseljenom soli i stavite preko noći u hladnjak. Isto se radi i s piletinom. Tek prije nego što ih stavite u šporet za šunku u lonac, dodajte sve začine. Zahvaljujući tome, perad šunka bit će nježna, ali vrlo aromatična. Način kuhanja isti je kao u gornjem receptu. Ili će vas možda zanimati i ovaj članak s receptima za najbolje meso od šunke ?

Meso šunke: recept za svinjski vrat

Recepti za marinadu od svinjskog vrata su brojni. Ispod je onaj najjednostavniji, najbliži božićnoj tradiciji.

 • 1 kg svinjskog vrata,
 • 3-4 češnja češnjaka,
 • sol i papar,
 • malo majčine dušice,
 • žličica ljute ili slatke paprike.
 • 2 žličice želatine.

Svinjski vrat također se može pripremiti cijeli, baš poput šunke, ili ga rezati. Sve ovisi o tome što najviše želite. Cijela šunka izlazi jednako sočna, a možete izbjeći dodavanje želatine. Priprema marinade nije komplicirana.

 1. Meso se mora očistiti, ukloniti masnoća i filmovi.
 2. Zarežite svinjski vrat na nekoliko mjesta i u rupe umetnite sitne komadiće češnjaka.
 3. Šunka od svinjskog vrata bit će ukusnija ako je odmah natrljate paprikom i začinskim biljem.
 4. Ostavite meso poklopljeno preko noći u hladnjaku.

Način kuhanja svinjskog vrata vrlo je sličan prethodnim receptima. Kuhanje bi trebalo trajati oko 2 sata 10 minuta.