Tinktura jabuke - najbolji recepti za tinkturu jabuke na špiritu

Jabuke su voće koje mnogi ljudi imaju u domaćim vrtovima i čije cijene u sezoni nisu visoke. Tako je tinktura jabuke gotovo besplatna ili je vrlo jeftina za pripremu. Nije manje popularno od vina od jabuka, nešto manje slatko od tinkture kruške i lakše se priprema od, na primjer, tinkture od orašastih plodova. Pogledajte najbolje recepte za ovaj jedinstveni napitak i pripremite ga brzo i sami nakon radnog vremena.

Ako tražite više inspiracije i gotovih ideja, možda će vas u ovom članku zanimati i tinktura od dunje i recepti?

Tinktura jabuka tijekom starenja

Tinktura od jabuke - dvije popularne varijante recepta

Liker od jabuke u duhu

Tinktura od jabučne jabuke ne zahtijeva dugu pripremu, a zahvaljujući jedinstvenim aditivima poprima izvanredan okus i karakter. Za njegovu pripremu trebat će vam sljedeći sastojci:

 • 1 kg jabuka,
 • 0,7 l žestice,
 • 30 dkg šećera,
 • 250 ml vode,
 • aditivi, tj. klinčići (oko 5 komada), cimet (2-3 centimetra štapića cimeta) i pola štapića vanilije.

Priprema: zrelo i čvrsto voće operite i narežite na komade, bez uklanjanja sjemenki. Ovo je aktivnost koja ne zahtijeva veliku brigu, jer je važno samo pribaviti manje dijelove, a ne i estetiku. Izlijte jabuke u veliku staklenku, dodajte aditive i ulijte alkohol i vodu. Količina vode i šećera može se proizvoljno smanjiti kako bi se dobila jača ili slabija i slađa ili suha tinktura. Ostavite smjesu na toplom mjestu oko šest tjedana. Nakon određenog vremena napitak prelijte i procijedite kroz fino cjedilo. Dobiveni liker od jabuke dovoljan je da se natoči u boce i ostavi u podrumu najmanje dva ili tri mjeseca. Liker od jabuka u duhu je poput vina od jabuka - što stariji, to bolji. Ako tražite više inspiracije, također pogledajteovaj članak s receptima za tinkturu mandarina .

Tinktura jabuke na votki

Priprema nešto slabije tinkture jabuke na votki izgleda vrlo slično, a prema receptu trebat će vam sljedeći sastojci:

 • 1 kg jabuka,
 • 2 šalice šećera (ili 1 šalica bijelog i smeđeg),
 • 1 čaša vode
 • 3 čaše votke (ili 2 čaše votke i 1 čaša drugog alkohola, npr. Rakije)
 • Dodaci između kojih možete birati i kombinirati: cimet, klinčići, pola mahune vanilije, naribana kora limuna.

Priprema: izvadite sjeme iz jabuka i podijelite ih na dijelove, na primjer, četvrtine ili kriške. Stavite pripremljeno voće u veliku staklenku, prelijte odabranim začinima i prelijte ohlađenom vodom i šećernim sirupom i alkoholom. Pripremljeni stan treba ostaviti po strani na zasjenjenom mjestu na nekoliko tjedana. Nakon isteka navedenog vremena, tinkturu jabuke treba uliti, filtrirati kroz fino sito ili gazu i uliti u boce tako da može sazrijevati nekoliko tjedana i dobiti okus. Ako tražite više inspiracije, pogledajte i ovaj članak s receptima od limunske tinkture .

Najljepše čahure za tinkturu po iznimnim cijenama!

Ili možda tinktura Antonovke s mentom?

Antonówki su hrskave i blago kisele jabuke, zbog čega su savršene za osvježavajući liker od mente. Da biste ga pripremili, trebat će vam:

 • 1 kg jabuka antonówka,
 • 1 litra špirita
 • 0,5 l vode
 • 10-15 grančica metvice
 • 0,5 kg šećera,
 • po želji: 6 klinčića ili štapića cimeta.

Tinktura od jabuke - najbolji recepti za tinkturu od jabuka na špiritu 2

Priprema: na početku se tinktura tinktura ne razlikuje od ostalih recepata po načinu pripreme, ali u slučaju ovog određenog recepta u teglu stavljamo ne samo nasjeckano voće bez sjemenki, već i listove mente i moguće dodatke - klinčiće ili slomljeni cimet. Sve prelijte špiritom, čvrsto zatvorite i stavite na zasjenjeno mjesto oko mjesec dana. Nakon isteka ovog vremena napitak ocijedite i prelijte voće s aditivima preko ohlađenog šećernog sirupa, tj. Prokuhane vode s dodanim šećerom. Nakon dva tjedna sadržaj staklenke ponovno procijedite i napitak pomiješajte s prethodno stvorenim alkoholom. Dobivenu tinkturu Antonovke još treba filtrirati kroz vrlo fino cjedilo ili gazu dok se ne pročisti, a zatim uliti u boce.Napitak je spreman za piće nakon najmanje tri mjeseca, ali tradicionalno - što više vremena prolazi, to je bolje. Ili će vas možda također zanimatiovdje prikupljeni članci o tinkturama .

Brza tinktura od suhih jabuka

Suho voće jednako je dobro za izradu tinktura kao i svježe. Zahvaljujući njihovoj upotrebi, piće radikalno mijenja svoj ukus, pružajući vam nove senzacije. Za pripremu tinkture suhog voća trebat će vam dvije šake suhog voća i jedna šaka suhih šljiva i marelica bez koštica. Posljednja dva ploda treba oprati prije upotrebe kako biste se riješili sumpora koji se koristi u postupku konzerviranja. Nakon laganog mljevenja svega u staklenku i ulijte votku (tri čaše). Da bi se dobio slabiji napitak, njegova se količina može malo smanjiti u korist vode. Također pogledajte ovaj članak o receptu za tinkturu od višanja .

Nakon nekoliko tjedana, suhe jabuke i voćnu tinkturu prelijte i filtrirajte kroz fino cjedilo ili gazu. Nakon punjenja u flašu trebao bi sazrijevati otprilike 3 mjeseca kako bi dobio priliku za postizanje dubine okusa.

Vrijedno je spomenuti da je sušeno voće breskve, smokava, krušaka i trešanja također pogodno za pripremu tinkture. Mogu se slobodno miješati u istim omjerima i stvarati originalne, sofisticirane domaće tinkture. Ako tražite nadahnutije recepte, pogledajte ovaj članak o konzerviranim jabukama za zimu .