Kako zaštititi vrt od psa?

Pas u vrtu se jako zabavlja, ali često uzrokuje štetu koja zabrinjava njegove vlasnike. Psić obično uništava travnjake, cvijeće, kao i ograde i ukrasne elemente. To se odnosi i na štenad i na malo starije četveronošce. Kako zaštititi vrt od psa?

Rupe ispod ograda, rupe na travnjaku, oštećeni cvjetnjaci - to su samo neke od šteta koje mogu nastati u vrtu kada je pas u njemu. Ako želite imati kućnog ljubimca i istodobno uživati ​​u prekrasnom vrtu, osigurajte da je prostor oko kuće pravilno osiguran. Koje su sigurnosne mjere za vrt prikladne za vlasnike pasa?

Zaštita travnjaka i zasada

Travnjak je izložen velikim oštećenjima, kako kada je u vrtu mladi pas, tako i kada je u njemu odrasli kućni ljubimac. Zaštita travnjaka trebala bi se usredotočiti na podučavanje psa brizi o higijeni, tj. Pokazivanje mjesta na kojima se može brinuti o svojim fiziološkim potrebama. Ljubimac bi također trebao znati da je mokrenje ili kakanje u ostatku vrta neprihvatljivo za vlasnika. Ako pas ogrebe rupe na travnjaku, mogu se napuniti posebnim smjesama trave. Međutim, nasadi se mogu ograditi ili četveronošce uplašiti upotrebom raznih tvari koje životinjama daju neugodan miris.

Osiguravanje vrtne arhitekture i ukrasa

Psi prilično često označavaju područje u vrtu, mokreći na zidove sjenica, pergola, škrinja ili solarnih svjetiljki. Pasji urin ima intenzivan, neugodan miris i, osim toga, negativno utječe na tehničko stanje vrtne arhitekture i ukrasa. Kako bi se zaštitile zgrade i ukrasi, psu se može postaviti paddock na kojem se može slobodno kretati. Ako to nije moguće, psa treba kastrirati jer će to smanjiti potrebu za mokrenjem za obilježavanje teritorija.

Mjesto za odmor psa

Da biste smanjili rizik da vaš pas kopa rupe u vrtu da bi ležao u vrućim danima, trebali biste pripremiti mjesto za odmor. Krevet za pse na zooart.com.pl može se postaviti i na terasu i ispod stabla koje pruža hlad. Krevet ili prostirka omogućit će vašem psu da drijema danju, pa čak i noću legne na spavanje kada je temperatura u kući previsoka. Zimi je isti krevet koristan za oblaganje uzgajivačnice.

sponzorirani članak