Koja je cijena kućice za pušenje od drva ili cigle?

Samoizgradnjom vrtne pušnice omogućuje se izrada dizajna koji u potpunosti udovoljava našim individualnim očekivanjima. Takva vrtna pušnica zasigurno će biti vrjednija od gotovog dizajna. Ali koliko će nas koštati takvo zadovoljstvo?

Ako tražite tvrtku koja će urediti vaš vrt, koristite uslugu pretraživanja dobavljača dostupnu na web mjestu Građevinski kalkulatori. Nakon popunjavanja kratkog obrasca dobit ćete pristup najboljim ponudama provjerenih profesionalaca.

Meso tijekom pušenja u pušnici

Izgradnja pušnice

Za izgradnju vrtne pušnice možemo koristiti reciklirane materijale. To mogu biti drvene palete, popločani kamen, pa čak i cigle od rušenja. Bez obzira na upotrijebljene materijale i stupanj poteškoće u izvedbi, kada sami gradite vrtnu pušnicu, vrijedi zapamtiti nekoliko važnih pravila. U ovom ćete članku pronaći usporedbu pušnice od drveta, opeke i kamena .

Jedna od njih su dimenzije peći, koje bi trebale biti slične dimenzijama komore za pušenje. U ovom je slučaju važna takva konstrukcija koja će osigurati ravnomjernu raspodjelu topline oko cijele komore, a istovremeno omogućiti njeno lako pražnjenje. Za njegovu izgradnju poželjno je koristiti opeku ili kamen koji se ne zagrijavaju i brzo odaju toplinu. Korištenje ovih sirovina također će pridonijeti stabilnom procesu izgaranja goriva.

Otvor kanala za dim u komori za pušenje trebao bi biti prekriven zaklopkom. Preporučljivo je da dimni kanal održava konstantnu temperaturu, stoga vrijedi osigurati da je njegova duljina 1,5 m, a promjer veći od 20 cm.

Zauzvrat bi komora za pušenje trebala biti ergonomska, udobna i otporna na štetne učinke tvari u dimu. Veličina i kvaliteta završne obrade prvenstveno ovisi o vrsti pušnice i načinu na koji ćemo je spaliti. Zidarska komora mora imati odgovarajuću toplinsku izolaciju i ventilaciju.

Cijena drvene pušnice

Drvo je učinkovit i lak za rukovanje materijalom. Vrtna pušnica izrađena od drveta savršeno se uklapa u pozadinu aranžmana u kojima dominira rustikalni, prirodni i moderni stil. Učinkovito će se uskladiti s ostalim vrtnim elementima, poput vrtnog namještaja ili sjenice.

Prednost gradnje drvene pušnice je mogućnost pušenja prehrambenih proizvoda koji će biti puno zdraviji, ukusniji i stoga bez kemikalija. Sastavili smo više informacija o vrt smokehouses za vas ovdje .

U pravilu bi to trebala biti mala struktura koja ne ograničava pretjerani prostor. Važan element je, prije svega, odabir odgovarajuće vrste drva. Tvrdo drvo poput hrasta, bukve ili johe najbolji je izbor. Potrebni elementi također će biti cijevi, čavli, vijci, kutovi, nosači i impregnacijska boja. Cijena pušača od drva ovisi o mnogim čimbenicima, ali u konačnici ne bi trebala prelaziti 700 PLN.

Pogledajte najbolje ponude za vrtni namještaj

Cijena pušače od opeke

Prednost pušače od opeke je nevjerojatna trajnost i mogućnost pušenja proizvoda tijekom cijele godine. Tijekom gradnje vrijedi razmotriti i estetske vrijednosti, zbog čega će vrtna pušnica zasigurno promijeniti lice bilo kojeg vrta.

Vrtna pušnica od cigle popularnija je od pušače od drva. Sav materijal potreban za njegovu izradu lako se može kupiti u trgovini "uradi sam", a željezni elementi - u bravari.

Ako imamo pripremljen projekt, bit će nam puno lakše podići strukturu. Konstrukcija od opeke može se izgraditi na bazi klinker opeke, kao i obične opeke od rušenja. Za zidanje zidova možemo koristiti zidanu žbuku. Također će biti korisne keramičke cijevi, armaturne šipke, brtvila, bitumensko ljepilo, vijci, vijci i termometar. Konačna cijena pušnice od opeke ovisi o njenoj veličini i vrsti materijala koje ćemo koristiti tijekom gradnje. Procjenjuje se da ne bi trebao premašiti iznos od 1.200 PLN.