Tinktura kave na špiritu - recept za pripremu korak po korak

Tinktura kave na votki ili ista tinktura na žestici delicija je ne samo za ljubitelje pića s kofeinom, već i za mnoge ljude koji kavu ne piju svaki dan. Njegova prednost u odnosu na domaći voćni alkohol je činjenica da se može pripremiti u bilo koje doba godine, jer su sastojci uvijek dostupni. Pogledajte recept za tinkturu kave u različitim varijantama.

Ako tražite više inspiracije, pogledajte i ovdje sakupljene domaće recepte za alkohol.

Tinktura kave u vrču

Vodka za kavu - recepti za ovo jedinstveno piće

Alkoholna tinktura - kava od zrna kave

Tinktura zrna kave bit je gorkog okusa ovih malih smeđih zrna, zatvorenih u boci kao esencijalna tekućina. Za njegovu pripremu trebat će vam sljedeći sastojci:

 • oko 50 zrna kave,
 • 1 čaša vode
 • pola šalice meda,
 • 1 litra žestice,
 • po želji mahuna vanilije ili aroma vanilije po ukusu.

Priprema: kao u slučaju recepata za tinkture, sastojke u obliku kave i eventualno vanilije treba staviti u veliku staklenku i preliti sa špiritom. Smjesu treba čuvati oko dva tjedna na toplom i zasjenjenom mjestu. Nakon isteka navedenog vremena, prokuhajte vodu s medom, a kad se ohladi dodajte je u staklenku. Smjesa bi trebala stajati još nekoliko dana pod istim uvjetima kao i prije. Zatim zrna kave treba filtrirati kroz cjedilo ili gazu i uliti u boce. Nakon takve pripreme, trebao bi sazrijevati najmanje mjesec dana. Ili će vas možda zanimati i ovaj članak s receptom za tinkturu jabuke ?

Tinktura kave na votki - recept

Naravno, liker od kave slabiji po naponu može se pripremiti na osjetljivijoj votki od špirita. U nastavku donosimo recept za tinkturu kave bez aditiva, no oni se mogu uspješno preuzeti iz gornjeg recepta u zadanim omjerima. Međutim, ako netko želi esenciju čiste kave, trebao bi pripremiti samo:

 • oko 30 zrna kave,
 • 1 litra votke.

Priprema: u osnovi je isto, tj. Kavu u velikoj staklenci treba preliti alkoholom i odložiti oko dva mjeseca na zasjenjeno i hladno mjesto. Nakon isteka naznačenog vremena, tinkturu zrna kave na votki treba samo filtrirati i uliti u boce tako da sazrijeva još mjesec dana. U ovom članku potražite i recept za tinkturu brusnice .

Najljepše čahure za tinkturu po iznimnim cijenama!

Liker od kave s narančom

Teško da itko shvaća da je kombinacija naranče i zrna kave u domaćoj tinkturi izvrstan način. Vrijedno je pokušati dodati raznolikost i isprobati dodatak citrusa. Za pripremu ovog napitka trebat će vam:

 • zrna kave (100 komada)
 • 3 velike i zrele naranče ili 4 manje
 • 2 šalice šećera,
 • 1,5 šalice vode
 • 0,5 litara špirita.

Tinktura kave na špiritu - recept za pripremu korak po korak 2

Priprema: voće temeljito operite i poparite, jer će se koristiti s kožicom, a zatim ga izrežite na osmine. Stavite ga u veliku staklenku i dodajte kavu. Također se mogu unaprijed pribiti u voće, što će omogućiti da okusi još bolje prodru. Zatim proizvode prelijte pripremljenim i ohlađenim sirupom (prokuhana voda sa šećerom) i alkoholom, a zatim zatvorite i ostavite na stranu najmanje četiri tjedna uz povremeno miješanje. Nakon isteka navedenog vremena, tinkturu je potrebno samo filtrirati i uliti u boce u kojima treba odležati dva ili tri mjeseca. Naravno, kao što je slučaj kod domaćih alkohola ove vrste, što je duži to je bolji okus i aroma. Ako tražite više inspiracije za domaći alkohol, također provjeriteovaj članak s receptom za tinkturu mandarina .

Može li liker od instant kave?

Nježnog okusa zbog dodatka mlijeka, savršen je za slastice i popodnevne sastanke s prijateljima. Naravno, to je topivi liker od kave, za čiju pripremu će vam trebati sljedeći sastojci:

 • konzerva kondenziranog mlijeka,
 • pola šalice šećera,
 • 2 paketa vanilin šećera ili dvije mahune vanilije,
 • 3 žličice instant kave,
 • 100-150 ml špirita.

Priprema: Ulijte mlijeko u lonac koji ne gori, dodajte suhe sastojke poput šećera, vanilin šećera ili mahune vanilije i kavu. Pustite da zavrije, s vremena na vrijeme miješajući da ne zagori. Smjesu treba kuhati oko 5 minuta na malom prozoru. Nakon što protekne određeno vrijeme, treba ga ohladiti i postupno ulijevati alkohol, miješajući dok se sastojci ne sjedine, a zatim ga uliti u bocu i ohladiti. Tako osjetljiva votka od kave izrađena od instant kave prikladna je za konzumaciju sljedeći dan, što je njena neupitna prednost u odnosu na druge domaće tinkture. Provjerite i ovdje sakupljene recepte za tinkture .

Tinktura kave - moguće primjene

Zrna kave od zrna kave bit će izvrstan dodatak kolačima i slasticama. Uspješno se može koristiti za pripremu domaćeg tiramisua, namakanje keksa, kolača ili jednostavno kao piće za konzumirane deserte. Nakon kombiniranja s kondenziranim mlijekom dobit ćemo nježni, sofisticirani napitak od kave koji će sigurno ukrasti srca gostiju.

Liker od instant kave zauzvrat je izvrstan prijedlog za točenje sladoleda ili vafla i palačinki, pod uvjetom da ih, naravno, djeca neće jesti. Njegova priprema ne oduzima puno vremena, a okus u kombinaciji sa slatkišima savršeno se nadopunjuje. Stoga vrijedi imati takvu deliciju u svom hladnjaku.